10 lokasi rahsia Ladang Lavender di UK ketika bercuti pada musim panas  | Mencari perjalanan sehari yang sempurna? Warga di seluruh UK mula menggunakan hari percutian mereka untuk menginap setelah wabak coronavirus, dan kami tidak dapat memikirkan tempat yang lebih baik untuk dikunjungi untuk mendapatkan beberapa gambar Instagrammable daripada di salah satu ladang lavender yang indah di UK. Terkenal kerana kemampuannya untuk mengurangkan kegelisahan dan sifatnya yang menenangkan, lavender adalah bunga yang sempurna untuk membantu anda berehat setelah seminggu sibuk di tempat kerja.

Anda boleh mendapatkan keseronokan di ladang lavender yang mekar di UK antara bulan Mei hingga September, tetapi perlu masuk ke laman web mereka sebelum anda melancong. Berikut adalah beberapa kegemaran kami untuk dipertimbangkan untuk lawatan musim panas anda yang seterusnya. Anda memerlukan kereta – jadi perlu melihat perkhidmatan sewa kereta seperti Enterprise jika anda memerlukan kenderaan.

BACA JUGA : 20 senarai negara yang paling mempesonakan di dunia

10 lokasi rahsia Ladang Lavender di UK ketika bercuti pada musim panas

Castle Farm, Kent

Hanya beberapa langkah dari perkampungan Shoreham, Castle Farm terletak di sisa-sisa Istana Norman lama yang berusia sekitar 1100-an. Rumah ladang lavender terbesar di UK, singgah di kedai ladang pemenang anugerah ‘The Hop Shop’, untuk mendapatkan minyak Lavender, pati makanan, teh dan madu Lavender, serta hadiah, kad, kraf, hiasan, hamper makanan dan hasil tempatan yang dihasilkan. Cantik dan penuh warna tanpa henti, tahun ini akses ke ladang lavender hanya tersedia melalui slot waktu yang ditempah awal untuk membolehkan jarak sosial yang selamat, jadi pastikan anda menempah lebih awal!

 • Lokasi : Castle Farm, Redmans Lane, Shoreham, Sevenoaks, Kent, TN14 7UB
 • Waktu Operasi : Buka dari hari Rabu – Ahad 10 pagi – 5 petang, namun, sesiapa yang ingin berkunjung mesti membuat tempahan awal.
 • Bayaran masuk: £ 4.25 untuk dewasa, £ 2.25 untuk 5-15 tahun

Untuk maklumat lebih lanjut, lawati castlefarmkent.co.uk

10 lokasi rahsia Ladang Lavender di UK ketika bercuti pada musim panas

Ladang Mayfield Lavender, Croydon

Ladang lavender seluas 25 ekar ini terletak kira-kira 25 batu dari Central London, yang terletak berhampiran dengan stesen Croydon. Nikmati makan tengah hari dengan pemandangan laut dari lavender di kafe ladang, mereka mempunyai meja berkelah yang duduk di bawah gazebo besar sehingga cuaca tidak perlu dirisaukan – ini adalah England. Dan jika makan tengah hari yang dibungkus tidak cukup, anda boleh menempah teh krim lavender yang mempunyai pilihan untuk sari lavender buatan sendiri yang unik. Walau bagaimanapun, Sekiranya anda lebih gemar melakukan keseronokan yang lebih cepat, terdapat juga tur traktor yang boleh didapati dengan harga £ 2 yang berpatutan selama 15-20 minit. Kedai hadiah malah menjual tanaman lavender untuk kebun anda di antara barang-barang lavender lain sehingga anda dapat menikmati sedikit pengalaman bersama anda.

 • Lokasi : 1 Carshalton Rd, Banstead SM7 3JA – Stesen terdekat Croydon
 • Waktu Operasi : 1 Jun – 31 Ogos, 7 hari seminggu dari jam 9 pagi hingga 6 petang
 • Bayaran masuk: £ 4 setiap orang dewasa. Tiada bayaran masuk untuk kanak-kanak di bawah 16 tahun

Untuk maklumat lebih lanjut, lawati mayfieldlavender.com

10 lokasi rahsia Ladang Lavender di UK ketika bercuti pada musim panas

Cotswolds Lavender, Worcestershire

Ikuti perjalanan ke kawasan desa Inggeris klasik dengan lawatan ke ladang keluarga generasi ketiga yang terletak di tengah-tengah Cotswold Hills. Bermula pada tahun 1999 dengan hanya beberapa tanaman, ladang lavender sekarang mempunyai lebih dari 40 jenis yang berbeza, 140 mil baris dan lebih dari 500,000 tanaman secara keseluruhan. Malangnya, kilang penyulingan tidak dibuka tahun ini kerana adanya coronavirus, tetapi pengunjung masih boleh menikmati bau yang menenangkan dan membeli produk seperti minyak lavender dan juga coklat dalam talian. Awal pertengahan Julai adalah waktu terbaik untuk melihat ladang, tetapi mereka akan terus dibuka hingga akhir bulan Julai dan mungkin kemudian bergantung pada adakah lavender masih terus berbunga.

 • Lokasi : Hill Barn Farm, Snowshill, Worcestershire, WR12 7JY – Stesen terdekat adalah Moreton in Marsh
 • Waktu Operasi : 22 Jun – 26 Julai, buka 10 pagi – 5 petang setiap hari
 • Bayaran masuk: £ 4 untuk dewasa, £ 2 untuk kanak-kanak di bawah 15 tahun

Untuk maklumat lebih lanjut, lawati cotswoldlavender.co.uk

10 lokasi rahsia Ladang Lavender di UK ketika bercuti pada musim panas

Kew Gardens, London

Keindahan botani ini telah terkenal dengan kebunnya selama berabad-abad, jadi tidak hairanlah bahawa musim lavender selalu berjalan lancar di Kew Gardens London. Lihat Taman Queen’s Kew, Taman Mediterranean, Taman Dukes dan Great Broad Walk Borders untuk melihat lavender anda sepenuhnya. Terdapat juga beberapa tambahan bunga berkilau yang tersembunyi di sekitar kebun lain jika anda benar-benar tekun untuk melihatnya, seperti di Konservatori Prince of Wales. Kew juga mempunyai kedai hadiah di mana anda boleh membeli hadiah bertema lavender seperti krim tangan, minyak pati dan sabun sehingga anda dapat menikmati bau lavender di luar musim. Tempah slot waktu lebih awal.

 • Lokasi : Kew, Richmond, London, TW9 3AE – Stesen terdekat Richmond
 • Waktu Operasi : Lavender biasanya tumbuh dari Mei hingga September, buka 10 pagi hingga 7 malam
 • Bayaran masuk: Dewasa £ 16.50, £ 8 berumur 16-24, £ 4.50 berumur 4-15 tahun

Untuk maklumat lebih lanjut layari kew.org

norfolk-lavender

Caley Mill, Norfolk

Caley Mill’s Roam Caley Mill mempunyai 10 ekar lavender dan anda boleh melakukan lawatan selama 45 minit yang berlangsung setiap jam dari 11 am-2pm. Semasa lawatan, anda akan mengetahui semua yang ditawarkan di ladang lavender tahun 1930-an ini. Dahulunya adalah kilang lama, ladang lavender tidak hanya menawarkan minyak wangi dan lautan lavender yang menenangkan tetapi juga mengingatkan tentang sejarah.

Pada tahun 2020, kedai hadiah dan pusat tanaman terus menawarkan produk wangi lavender yang dibuat secara eksklusif di lokasi, tetapi baru-baru ini dinyatakan: “Kami tidak dapat menawarkan lawatan ke ladang Lavender kami tahun ini tetapi anda boleh menjelajah ladang mini di lokasi tersebut secara percuma. “

 • Lokasi : Norfolk Lavender, Caley Mill, Lynn Rd, Heacham PE31 7JE
 • Waktu Operasi : Selasa – Sabtu, buka 10 pagi hingga 4 petang untuk kedai hadiah
 • Bayaran masuk: percuma

Untuk maklumat lebih lanjut, lawati norfolk-lavender.co.uk

vauxhall-park-lavender

Taman Vauxhall, London

Di tengah-tengah hiruk pikuk London Selatan yang sibuk terdapat Taman Vauxhall dengan adanya satu lautan violet dengan warna lavender yang indah. Walaupun mungkin bukan yang terbesar seumpamanya, ia menawarkan ketenangan yang menyegarkan dari kawanan kota di sekitarnya dengan mekarnya yang indah. Ladang lavender di Taman Vauxhall diganti setiap musim luruh dengan tanaman-tanaman yang segar. Setelah dituai, mekar dikirim ke ladang lavender Carshalton di mana ia berubah menjadi minyak lavender dan dijual secara tempatan di Bonnington Square dan South lambert Market untuk membiayai taman ini.

 • Lokasi : 12 Lawn Lane, SW8 1UA. Vauxhall. Stesen terdekat Vauxhall
 • Waktu Operasi : Julai hingga pertengahan Ogos disyorkan, buka 7.30 pagi hingga 15 minit sebelum matahari terbenam.
 • Bayaran masuk : percuma

Untuk maklumat lebih lanjut, lawati vauxhallpark.org.uk

Yorkshire-lavender-field

Yorkshire Lavender, Yorkshire

Ladang lavender yang dikendalikan oleh keluarga ini adalah syurga ungu seluas 60 ekar. Ia bukan sahaja merupakan rumah ladang lavender tetapi juga kebun lavender yang memenangi anugerah dan tapak semaian tanaman khas dengan beratus-ratus lavender dan herba yang berbeza untuk dijual. Dapatkan juadah anda di ruang Teh EJ termasuk ais krim lavender terkenal mereka atau jelajahi kedai hadiah yang menjual produk berasaskan lavender yang dibuat dari minyak lavender buatan mereka. Juga dikatakan bahawa pemandangan panorama ladang di Vale of York adalah salah satu yang terbaik di Yorkshire!

 • Lokasi : Terrington, York YO60 6PB
 • Waktu Operasi : Dijadualkan pada 6 Mei – 31 Ogos 2020, tetapi kini ditangguhkan kerana adanya coronavirus
 • Bayaran masuk : Kedai, tapak semaian kilang dan bilik teh adalah masuk secara percuma. Taman – £ 4.50 untuk dewasa dan £ 3 Kanak-kanak (3-16)

Untuk maklumat lebih lanjut, lawati yorkshirelavender.com

kennington-park-lavender

Taman Kennington, London

Taman Kennington menjadi tuan rumah untuk mengumpulkan kelompok-kelompok lavender kecil tetapi menyengat yang telah ditanam di sana selama beberapa generasi. Duduk di samping pokok zaitun di kawasan Mediterranean dan mengelilingi taman anda kemungkinan besar dapat mencium bunga biru, ungu dan indigo sebelum anda melihatnya. Setelah ditanam semula dengan dua spesies lavender baru, anda dapat memastikan anda akan mendapat pengalaman penuh di Kennington Park.

 • Lokasi : Kennington Park Rd, SE11 4BE. Lingkar. Stesen terdekat Oval.
 • Waktu Operasi : Julai hingga pertengahan Ogos disyorkan, Buka 7.30 pagi – 15 minit sebelum matahari terbenam.
 • Bayaran masuk : percuma

Untuk maklumat lebih lanjut, lawati kenningtonpark.org

Hitchin-lavender-fields

Hitchin Lavender, Hitchin

Dengan barisan lavender sepanjang 25 batu, serta ladang bunga matahari dan kawasan wildflower, ladang Cadwell semestinya bernilai lebih jauh dari London. Dari King’s Cross Station, Hitchin hanya berjarak 54 minit dan anda akan mendapat pemandangan dengan pemandangan lavender yang luas yang telah dikendalikan selama lebih dari 100 tahun oleh lima generasi. Anda juga boleh membawa pulang bunga semasa musim yang bermaksud anda tidak pulang dengan tangan kosong. Apa yang lebih baik lagi, pada bulan Ogos ladang ini mengadakan tayangan filem luar di antara laut lavender – cukup untuk mendapat bau popcorn ditukarkan dengan minyak wangi lavender.

 • Lokasi : Ladang Cadwell, Arlesey Rd, Ickleford, Hitchin, SG5 3UA. Stesen terdekat Hitchin.
 • Waktu Operasi : Buka Julai hingga akhir Ogos, buka 10 pagi hingga 5 petang. Tempahan diperlukan.
 • Bayaran masuk: £ 6, percuma untuk anak di bawah lima tahun.

Untuk maklumat lebih lanjut, lawati hitchinlavender.com

somerset-lavender

Somerset Lavender

Ladang lavender ini seluas lebih dari lima ekar, dengan lebih daripada 50,00 tanaman lavender. Apa yang terbaik dari Somerset Lavender ialah pada hari penuaian anda boleh mengembara ke kilang penyulingan dan menyaksikan lavender diubah menjadi minyak pati. Minyak berasaskan lavender ini kemudian boleh dibeli dalam pelbagai bentuk dari kedai hadiah mereka, dari lilin, hingga produk badan dan juga teh. Bersiar-siar di ladang dan perhatikan kualiti berbeza dari lebih 20 jenis lavender yang ditanam di sana – anda akan keluar menjadi seorang profesional!

 • Lokasi : Ladang Horsepond, Faulkland, Nr Radstock BA3 5WA
 • Waktu Operasi : 16 Mei 2020 hingga September dari Rabu – Ahad, buka 10 pagi – 5 petang
 • Bayaran masuk : £ 4 seorang

 

Sumber :
www.hellomagazine.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here