5 resorts halal di Turki bagi percutian musim panas anda, makanan halal, kolam renang wanita sahaja dan banyak lagi.  | Salah satu soalan paling popular yang kami terima di sini di MuslimTravelGirl adalah berkaitan dengan resort halal di Turki dan pilihan yang ada.

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, Turki telah menjadi destinasi yang sangat popular untuk pilihan resort yang mesra Islam dan halal.

Mereka mempunyai pusat peranginan khusus yang menyajikan makanan halal, menawarkan kolam renang untuk wanita dan pantai serta kawasan kanak-kanak. Ada antaranya yang sangat bagus dan yang lain masih memerlukan penambahbaikan.

Pilihan terbaik saya apabila membaca ulasan-ulasan adalah dengan selalu memeriksa TripAdvisor untuk memastikan saya mendapat keputusan yang tidak berat sebelah.

Saya telah mengambil sedikit masa memikirkan untuk menempah beberapa malam di sana untuk mencuba keadaan di sana dan mengkajinya untuk diletakkan di laman web ini. Dan saya harus melakukannya dalam masa terdekat insya-Allah.

Image result for angel marmaris

Angel Marmaris

Ini adalah salah satu resort mesra Halal yang terbaik di Turki dan ia berada dalam senarai teratas saya untuk melawat, kerana ia adalah hotel 5 bintang yang bagus begitujuga dengan harganya yang bermula dari £140 satu malam.

Ia menawarkan pantai untuk wanita sahaja, kolam renang, dan spa serta bilik sembahyang dan sudah tentu makanan halal. Ulasan hotel ini sangat baik di TripAdvisor dan anda juga boleh mencari harga di sana juga.

Untuk menempah atau membaca ulasan Angels Marmaris klik di sini. (http://tidd.ly/ed5de493 )

Bandar terdekat adalah Marmaris 30km dan Bodrum 190km. Terdekat dengan lapangan terbang:

1) Lapangan Terbang Dalaman, 116 km

2) Lapangan Terbang Bodrum, 160 km

Untuk penerbangan, anda boleh menyemak Momondo kerana semasa musim panas anda boleh mencari penerbangan dari lapangan terbang UK untuk sekurang-kurangnya £60 pergi balik.

5 resorts halal di Turki bagi percutian musim panas anda

Adin Beach Hotel

Tanah ini terletak sekitar 1,30 minit dari Alanya di pantai Mediterania. Terdapat pantai untuk wanita sahaja, spa dan kolam renang serta pilihan lelaki sahaja dan juga pilihan bercampur bagi keluarga yang ingin menghabiskan masa bersama.

Terdapat kemudahan solat dan makanan halal juga. Keseluruhan ulasan hotel ini di TripAdvisor sangat bagus dan harganya sangat berpatutan untuk hotel halal termasuk semuanya bermula dari £130 semasa bukan musim puncak.

Untuk membaca ulasan TripAdvisor hotel pantai Adin klik di sini. (http://tidd.ly/e79889e7)

  • Bandar terdekat adalah Alanya 20km jauhnya
  • Lapangan Terbang terdekat adalah Lapangan Terbang Antalya, 107 km

Untuk penerbangan, anda boleh menyemak Momondo kerana semasa musim panas anda boleh menemui penerbangan dari lapangan terbang UK untuk sekurang-kurangnya £130 pergi dan balik untuk September ini.

5 resorts halal di Turki bagi percutian musim panas anda

Adenya Hotel dan Resort

Ini adalah salah satu pusat peranginan halal yang paling popular di Turki dan saya mempunyai beberapa pembaca yang tinggal di hotel ini dengan ulasan yang baik.

Ia adalah resort berorientasikan kekeluargaan yang menawarkan pantai dan kolam renang untuk wanita sahaja dan juga keluarga. Ia adalah hotel yang merangkumi semua yang memberi anda kurang kerumitan tentang apa yang akan anda makan. Kemudahan solat tersedia dan secara keseluruhannya ia merupakan pilihan yang baik untuk percutian yang santai.

Anda boleh menyemak ulasan dan harga di TripAdvisor klik di sini. (http://tidd.ly/f634a87e)

  • Bandar terdekat adalah Alanya 20km jauhnya
  • Lapangan Terbang terdekat adalah Lapangan Terbang Antalya, 100 km

Untuk penerbangan, anda boleh menyemak Momondo kerana semasa musim panas anda boleh menemui penerbangan dari lapangan terbang UK untuk sekurang-kurangnya £ 160 pergi dan balik untuk September ini.

5 resorts halal di Turki bagi percutian musim panas anda

Selge Beach Resort dan Spa

Terletak kira-kira 75km dari Antalya, ia menawarkan makanan halal termasuk semua kemudahan spa, pantai untuk wanita sahaja dan kolam renang serta aktiviti keluarga dan hiburan.

Anda harus dapat memastikan bahawa anda berehat dan menikmati masa anda sebagai keluarga di sana. Selain itu mereka juga menawarkan kelab mini supaya anda boleh meluangkan sedikit masa untuk anak-anak juga.

Untuk membaca ulasan di TripAdvisor dan cari harga terbaik untuk resort Selge Beach klik di sini (http://tidd.ly/6129bf7a)

  • Bandar terdekat ialah Manavgat 13km jauhnya
  • Lapangan Terbang terdekat adalah Lapangan Terbang Antalya, 75 km

Untuk penerbangan, anda boleh menyemak Momondo kerana semasa musim panas anda boleh menemui penerbangan dari lapangan terbang UK untuk sekurang-kurangnya £160 pergi dan balik untuk bulan September ini.

5 resorts halal di Turki bagi percutian musim panas anda

Elvin Deluxe Hotel

Hotel ini merupakan hotel yang berkadar sederhana yang menawarkan kolam renang persendirian untuk wanita sahaja, serta kolam renang bercampur dan kolam renang kanak-kanak. Hotel ini juga mempunyai pantai keluarga persendirian. Harga semasa musim panas adalah kira-kira £100 untuk pilihan termasuk keseluruhannya.

Untuk menempah Elvin Deluxe klik di sini untuk harga dan ulasan (http://www.elvindeluxe.com/)

  • Bandar terdekat adalah Alanya 20km jauhnya
  • Lapangan Terbang terdekat adalah Lapangan Terbang Antalya, 110 km

Terdapat banyak lagi pilihan tetapi pilihan-pilihan ini kelihatan yang terbaik daripada semua dan juga dengan ulasan terbaik.

Saya suka dengan faktanya bahawa semakin banyak hotel-hotel yang dibina tidak hanya di Turki tetapi seluruh dunia juga. Ia sememangnya menarik untuk industri pelancongan halal.

Sumber :
www.muslimtravelgirl.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here