7 keperluan penting ibu bapa yang melancong bersama anak kecil  |  Ambil perhatian bahawa maklumat dalam artikel ini adalah tepat pada masa penerbitan. Sesiapa yang menjadi ibu bapa tahu bahawa perjalanan dengan kanak-kanak bukanlah sesuatu yang mudah, walaupun ia adalah pengalaman yang sangat menggembirakan! Dan ketika kami telah meliputi pelancongan berkeluarga dengan sedikit (termasuk tip untuk perjalanan di udara dengan kanak-kanak, cadangan untuk resort mesra keluarga di Asia dan tips untuk dilakukan ketika dalam perjalanan bersama dengan kanak-kanak tersebut), kami menyedari satu aspek yang besar semasa melancong bersama dengan anak-anak kecil: keperluan perjalanan yang perlu anda sediakan!

Image result for travelling with babies

Setelah melihat rakan-rakan atau ahli keluarga yang mempunyai bayi atau kanak-kanak untuk bercuti, kami telah menyimpulkan bahawa ia adalah pencapaian utama dalam logistik dan perancangan! Tabik hormat kepada semua ibu bapa di luar sana yang berjaya dalam setiap percutian keluarga. Kami ingin tahu apakah keperluan untuk perjalanan yang penting yang diperlukan oleh ibu bapa bayi atau kanak-kanak semasa melancong, jadi kami pergi ke Instagram untuk meminta komuniti kami yang mesra, dan anda semua sangat membantu! Jadi, tanpa berlengah, berikut adalah beberapa keperluan yang penting bagi ibu bapa yang melancong bersama dengan kanak-kanak.

BACA JUGA : 25 tips penting semasa melancong bersama kanak-kanak

https://res.cloudinary.com/hhwt/image/upload/q_70/v1568177280/faaiqssxjma70rl9oy2v.jpg
Kredit: @femtopratama di Instagram

Ambil perhatian, senarai kami tidak termasuk beberapa perkara yang lebih asas, seperti lampin, formula dan ubat yang mungkin tidak perlu dikatakan lagi. Kami akan menumpukan perhatian kepada perkara lain yang ibu bapa merasakannya adalah sangat penting.

https://res.cloudinary.com/hhwt/image/upload/q_70/v1568188414/saii2lv7kkhrwsbvnvzh.jpg
Kredit: @nadihas di Instagram

1. Penggendong bayi

Salah satu tindak balas yang paling popular yang kami dapat setakat ini adalah penggendong bayi, terutamanya bagi mereka yang mempunyai bayi. Barang ini membolehkan ibu bapa untuk membawa anak mereka di hadapan mereka dengan selesa ketika mereka keluar dan sebagainya, yang mana adalah sangat penting jika anda melawat tempat-tempat yang tidak mesra kereta bayi. Ia juga membolehkan ibu bapa mempunyai kedua-dua tangan yang ada secara bebas, jadi lebih mudah untuk melakukan sesuatu atau bergerak di sekitar.

Kami juga mendapat beberapa cadangan untuk jenama khusus untuk penggendong bayi, termasuklah BabyBjorn, Ergobaby dan Pockit. Salah seorang pembaca kami juga menyebut dia lebih suka penggendong bayi yang berhadapan dengannya, jadi bayi juga dapat menikmati pemandangan!

Tip: Penggendong bayi yang berjenama (terutamanya orang seperti BabyBjorn) adalah tidak murah, tetapi jika anda mencari alternatif yang lebih murah untuk jenama ini, anda boleh mempertimbangkan membeli penggendong yang terpakai atau yang jarang digunakan di laman web seperti Carousel atau Lazada.

7 keperluan penting ibu bapa yang melancong bersama anak kecil
Kredit: @oshanpiper on Instagram

2. Tisu Basah

Kami tahu kami mengatakan bahawa kami tidak akan menumpukan perhatian pada barangan asas, yang boleh dikatakan termasuk tisu basah. Tetapi kami fikir menyebut secara khusus adalah wajar, adalah kerana ia bukan sahaja adalah salah satu tindak balas yang paling konsisten yang kami dapat, itu juga merupakan perkara yang boleh digunakan secara universal untuk bayi, anak kecil, atau orang dewasa! Tisu basah mungkin salah satu barang yang paling banyak digunakan sebagai senjata untuk ibu bapa – digunakan untuk segala-galanya antaranya mengelap kekotoran atau membersihkan tangan sebelum atau sesudah makan. Ini cara yang mudah untuk menjaga bayi atau anak anda, diri anda, dan kawasan terdekat anda dalam keadaan bersih.

7 keperluan penting ibu bapa yang melancong bersama anak kecil
Kredit: Watsons di Facebook

Terdapat begitu banyak jenama tisu bayi atau tisu basah di luar sana, dan setiap orang mempunyai keutamaan mereka sendiri tentang jenama yang mereka lebih suka gunakan. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa terdapat ramai orang yang lebih menuju ke arah menggunakan kain lap yang tidak mengandungi bahan kimia yang kuat dan juga yang boleh dibiodegradasi (lebih baik untuk alam sekitar!). Jenama yang mempunyai produk yang sesuai dengan kriteria ini termasuk Pureen, Osh & Piper, dan Happy Little Camper, antara lain.

7 keperluan penting ibu bapa yang melancong bersama anak kecil
Kredit: @ruths_home87 di Instagram

3. Mainan dan barangan keselesaan

Kanak-kanak tidak mempunyai jangka perhatian yang sama sepertimana kita lakukan, dan membawa bekalan mainan merupakan satu usaha untuk memastikan mereka duduk, yang mana menjadikannya lebih mudah untuk anda semasa perjalanan anda!

Setiap bayi atau kanak-kanak mempunyai keutamaan tersendiri untuk apa yang menghiburkan mereka, tetapi barang-barang popular yang disebutkan adalah yang mudah dibungkus dan dibawa bersama. Jadi perkara-perkara seperti loceng, buku dan mainan yang menyala dan mempunyai bunyi (walaupun begitu jangan memilih mainan yang menjadikannya sangat kuat – ia mungkin akan mendorong anda untuk mendengarnya berulang kali, atau ia juga boleh mengganggu orang di sekeliling anda), buku pewarna dan pelekat adalah seringkali disebut. Sekiranya anda melancong dengan membawa kereta bayi, mainan pada kereta bayi tersebut (yang telah dipasang pada kereta bayi) mungkin berguna.

Sesetengah ibu bapa juga menyebut iPad boleh menjadi sangat berguna! Walaupun sesetengah orang mungkin berhati-hati menggunakan alat digital untuk membiarkan anak-anak mereka duduk untuk jangka masa yang lama, kita semua mungkin bersetuju bahawa ia boleh menjadi satu kelegaan yang tidak dapat dinafikan untuk mengeluarkan senjata besar dan membiarkan mereka menonton kartun atau program lain yang sesuai untuk beberapa ketika (contohnya, semasa dalam penerbangan atau semasa menunggu beratur panjang).

Jangan lupa juga untuk membawa apa-apa barang yang mungkin diperlukan oleh anak untuk memastikan mereka selesa, cth. mainan mainan tertentu yang mereka suka, atau bantal busuk mereka.

7 keperluan penting ibu bapa yang melancong bersama anak kecil
Kredit: @chelseyxlou on Instagram

4. Pakaian untuk ditukar sentiasa dibawa sepanjang masa (untuk kedua-dua anda dan bayi!)

Kemungkinan untuk bayi atau anak-anak menyebabkan pakaian mereka kotor semasa anda keluar (sama ada tertumpah makanan atau apa-apa kecelakaan / kemalangan yang lain) adalah cukup tinggi, jadi ada pakaian untuk ditukar semasa dalam perjalanan yang mudah diambil pada setiap masa (bukan dengan hanya menyimpannya di dalam bagasi atau di bilik hotel anda) adalah cukup penting. Walaupun anda memerlukan satu set tersedia untuk anak anda, mempunyai pakaian untuk ditukar untuk diri anda juga merupakan idea yang bagus, memandangkan jika seorang bayi atau anak anda mendapati bahawa pakaian mereka kotor, selalunya pakaian ibu bapa juga akan menjadi kotor.

7 keperluan penting ibu bapa yang melancong bersama anak kecil
Kredit:@oatsnsuds di Instagram

Satu petua berguna yang kami dapat juga adalah untuk memastikan pakaian yang anda pilih adalah dalam helaian yang berasingan (iaitu bahagian atas dan bawah) supaya anda tidak perlu menukar pakaian keseluruhan jika tidak diperlukan.

https://res.cloudinary.com/hhwt/image/upload/q_70/v1568173759/qatwdf2bgeg9r4uxcsic.jpg
Kredit: @ezzatihamidon on Instagram

5. Kereta bayi (stroller)

7 keperluan penting ibu bapa yang melancong bersama anak kecil. Ia mungkin tidak mengejutkan bahawa kereta bayi juga berada dalam senarai ini. Ini adalah satu lagi sambutan yang popular, dengan banyak memberi penekanan bahawa ia dapat mengubah keadaan untuk mempunyai kereta bayi yang ringan, padat dan mudah dilerai dan terbuka. Jika anda merancang untuk melakukan penerbangan, dapatkan kereta bayi yang boleh dilipat dengan agak kecil dan boleh dibawa ke dalam kabin adalah berguna juga.

https://res.cloudinary.com/hhwt/image/upload/q_70/v1568173804/pna9tdme0hoqrtyq4wfw.jpg
Kredit: @msleelynpbear di Instagram

Dari segi jenama, beberapa cadangan termasuk Babyzen Yoyo, Peg Perego dan Pockit.

Tip: Jika anda sedang mencari kereta bayi yang padat untuk perjalanan anda tetapi tidak bersedia untuk berbelanja secara mewah untuk membelinya, terdapat banyak tempat yang membolehkan anda menyewakannya untuk jangka waktu tertentu! Carian Google atau Instagram yang pantas akan menghasilkan sejumlah orang yang menyediakannya khusus untuk perkara ini.

Di mana untuk membeli: Boleh didapati di tempat seperti Mothercare, Bebehaus, Mamours, Happikiddo dan First Few Years.

https://res.cloudinary.com/hhwt/image/upload/q_70/v1551163430/blj2l02uvx1gv5i0h1ux.jpg
Kredit: @travelingwkids di Instagram

6. Snek

7 keperluan penting ibu bapa yang melancong bersama anak kecil. Sekiranya ada satu perkara yang lebih banyak disebutkan daripada tisu basah apabila kami meminta pembaca kami memberitahu apa yang diperlukan oleh ibu bapa semasa melancong, jawapan itu mungkin adalah makanan ringan. Mempunyai (banyak!) makanan ringan bersama adalah penting, untuk beberapa sebab. Ia berguna apabila anak-anak anda berasa agak lapar atau lapar (yang mereka tidak dapat dielakkan!), Ia boleh menjadi penting jika anak anda adalah pemakan yang cerewet dan hanya makan perkara tertentu, dan ia juga merupakan satu bentuk gangguan! 😆 Bergantung pada tempat yang anda lawati, membeli makanan ringan di mana saja mungkin atau mungkin tidak menjadi pilihan, jadi ia adalah idea yang baik untuk menyediakannya lebih awal daripada masa dan bungkus apa yang sesuai. Sekiranya anda melakukan perjalanan di tempat yang dekat, perkara-perkara seperti buah-buahan segar, sayuran atau telur rebus adalah pilihan yang bagus, dan untuk jarak yang lebih jauh, makanan ringan yang lebih stabil seperti bijirin, biskut mungkin merupakan pilihan yang lebih logik (PS apakah makanan ringan kegemaran anda untuk dibawa bersama anak-anak anda semasa perjalanan? Beritahu kami di komen di bawah!).

Image result for travelling with babies

7. Banyak bersabar

Ini mungkin tidak perlu dikatakan lagi, tetapi ia adalah tindak balas yang cukup umum yang kami masukkan ke sini sebagai peringatan. Mengemas dan perjalanan dengan kanak-kanak kecil boleh menjadi pengalaman yang melampau pada masa-masa tertentu, jadi ia adalah baik untuk diingat supaya sentiasa bertenang. Melakukan penyelidikan dan perancangan terlebih dahulu dapat membantu menjadikan perjalanan anda bebas stres, tetapi tidak dapat dielakkan adalah masa di mana keadaan berlaku dan anda hanya perlu menyesuaikan diri dengan situasi yang mencabar. Ambillah nafas, sentiasa tenang dan ingatkan diri anda bahawa pada penghujung hari, semuanya adalah sebahagian daripada pengalaman yang akan membantu membentuk anak-anak anda dan diri anda dengan lebih baik.

Perjalanan dengan bayi atau kanak-kanak yang masih muda adalah tidak mudah, tetapi pastinya salah satu pengalaman yang paling bermanfaat bagi ibu bapa. Dan kami berharap senarai ini membantu memberi gambaran tentang apa yang dapat menjadikan semuanya lebih mudah! Adakah kita terlepas apa-apa keperluan untuk perjalanan anda? Beritahu kami!

Sumber :
www.havehalalwilltravel.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here