9 fakta hebat mengenai kopi protein dan mengapa ia baik untuk kesihatan  |  Kopi protein dengan cepat menjadi bahan pemakanan dalam dunia kecergasan dan kesejahteraan. Campuran yang menyegarkan dan enak ini menawarkan dua kelebihan.

Kopi adalah makanan mutlak untuk selera anda, tetapi juga dapat memberikan tenaga dan mental yang sangat diperlukan. Serbuk protein, sebaliknya membantu anda membina dan mengekalkan otot yang sihat.

Bersama-sama kopi dan serbuk protein dalam goncangan atau smoothie adalah apa yang anda perlukan untuk memulakan hari anda dan teruskan gaya hidup aktif ke tahap seterusnya.

Caranya ialah mencari produk premium dari jenama terkenal, seperti kopi Maine Roast Protein. Setiap hidangan shake yang bagus ini mengandungi 115 mg kafein dan sekurang-kurangnya 15 gram protein. Dengan cara ini, anda akan menikmati rasa asli yang anda gemari dalam cawan anda, di samping khasiat protein.

Rasa yang luar biasa hanya satu perkara yang menjadikan kopi protein hebat. Berikut adalah 9 fakta menakjubkan mengenai kopi protein yang menunjukkan bagaimana penambahan makanan sederhana ini untuk rutin harian anda dapat mengubah hidup anda.

BACA JUGA : 8 cara menggunakan kopi pada kulit, kulit kepala dan rambut

9 fakta hebat mengenai kopi protein dan mengapa ia baik untuk kesihatan

Kopi Protein Menyokong Penurunan Berat Badan

Obesiti semakin merebak, dengan 2/3 orang dewasa Amerika bergelut dengan masalah berat badan. Untuk mengurangkan berat badan dan terus mengurangkannya, anda perlu membakar lebih banyak kalori daripada yang anda makan. Di situlah kopi protein bersinar.

Pertama, kalorinya adalah sangat rendah dan hampir tidak mempunyai lemak. Setiap hidangan shake protein protein ais, misalnya, mengandungi sekitar 80 kalori.

Kafein yang terdapat dalam kopi protein yang banyak adalah penekan selera makan yang terkenal, membantu anda mengurangkan pengambilan kalori secara semula jadi.

Penyelidikan menunjukkan bahawa kafein dapat meningkatkan metabolisme anda sebanyak 3-11%. Jangan lupa bahawa kafein meningkatkan stamina mental anda, jadi anda boleh mengikuti rutin penurunan berat badan anda.

Mengambil serbuk protein yang disuntikkan kopi adalah kaedah terbaik untuk membina jisim otot. Semakin banyak otot yang anda miliki, semakin banyak kalori dan lemak yang akan anda bakar. Bagaimanapun anda melihatnya, kopi dan protein adalah kombo yang sempurna untuk menurunkan berat badan.

Kopi Protein Mencegah Kehilangan Otot

Sebilangan besar otot yang sihat sangat penting untuk penurunan berat badan, prestasi dan kekuatan atletik. Orang yang kuat dan sihat biasanya mempunyai otot yang padat. Malangnya, kehilangan otot berlaku secara beransur-ansur kerana kurang bersenam, pengambilan alkohol yang berlebihan, kekurangan zat makanan, kecederaan, dan penuaan.

Syukurlah, kopi protein didapati dapat membantu mencegah kehilangan otot, terutama yang berkaitan dengan penuaan. Apabila digunakan bersama dengan diet yang sihat dan senaman yang teratur, kopi protein tidak hanya dapat memperlambat proses kehilangan otot tetapi juga dapat membalikkannya.

Menurut Healthcare Weekly, strategi terbaik untuk mencegah kehilangan otot adalah dengan memperbanyakkan kopi protein yang mengandung leucine. Ini adalah sejenis protein yang membantu pengeluaran bahan bakar otot dan pertumbuhan semula otot.

Kopi dan Serbuk Protein Menenangkan Sakit Otot

Kecederaan, keradangan, dan penumpukan hormon stres boleh menyebabkan otot, tendon dan tisu di sekitar anda mengalami kesakitan.

Gabungan serbuk kopi dan protein boleh membantu melegakan sakit otot, kekejangan, dan rasa sakit, terutama selepas latihan atau latihan yang berat. Dan ada alasan yang baik di sebalik faedah luar biasa ini.

Kopi adalah sebatian katabolik, yang bermaksud ia membantu pemecahan dan pembebasan tenaga yang diperlukan oleh otot. Malangnya, ini boleh menyebabkan pengumpulan kortisol, hormon stres yang terkenal.

Serbuk protein, sebaliknya, mempunyai sifat anabolik. Iaitu, membantu membina dan mengisi semula tenaga dan tisu otot yang hilang. Ini keseimbangan kopi dan serbuk protein ying-yang yang sangat mengagumkan bagi otot yang sakit.

9 fakta hebat mengenai kopi protein dan mengapa ia baik untuk kesihatan

Tingkatkan Kesedaran Mental dan Fungsi Kognitif Anda

Bukan rahsia lagi bahawa kafein adalah penggalak fungsi otak yang hebat. Itulah sebabnya sebilangan besar kita tidak dapat memulakan hari tanpa secawan kopi.

Ingat protein tertentu seperti leucine (terdapat dalam serbuk whey) dan kafein sering mencetuskan peningkatan pengeluaran hormon rasa gembira seperti melatonin dan serotonin di dalam badan anda. Melatonin membantu anda tidur lebih cepat dan tidur lebih lama.

Serotonin adalah neurotransmitter yang dapat mempengaruhi pelbagai fungsi kognitif, termasuk suasana hati, ingatan ingatan, libido, selera makan, dan tingkah laku sosial. Ia juga membantu mengembalikan keadaan ketenangan dan kelonggaran.

Begitu juga, kopi protein dapat membantu mencegah keadaan kognitif seperti Alzheimer, demensia, dan sebagainya. Kajian pada tahun 2002 mendapati bahawa kopi dapat mengurangkan risiko terkena penyakit Alzheimer hingga 65 peratus.

Tingkatkan Kekuatan dan Stamina dengan Protein dalam Kopi

Seperti yang telah kami sebutkan di atas, kopi protein mencegah kehilangan otot. Bukan hanya itu – campuran juga dapat membantu membina otot yang lebih kuat dan lincah. Itulah sebabnya disarankan agar anda mengambil kopi protein antara 30 minit dan 1 jam sebelum latihan yang dijadualkan.

Berkat sifat katabolik kopi, protein akan didenaturasi, sehingga mudah dipecah dan diserap ke dalam badan. Perkara yang baik adalah bahawa kafein adalah agen vasodilating, yang bermaksud mendorong saluran darah untuk berehat, membiarkan lebih banyak darah mengalir.

Pada akhirnya, ini bermakna otot anda akan mendapat banyak tenaga, oksigen, dan nutrien yang mereka perlukan untuk terus berjalan semasa anda bersenam. Itulah stamina. Dengan lebih banyak jisim otot dan peningkatan kewaspadaan mental, anda akan mempunyai apa yang diperlukan untuk melakukan setiap senaman/latihan di taman.

Kopi Protein Membantu Pemulihan Pasca Latihan

Kafein sangat bagus sebelum, semasa dan selepas senaman anda. Anda akan merasa bertenaga, bersiap, dan kuat dari segi mental, bersedia untuk mengikuti setiap latihan dan melakukan halangan.

Itu semua adalah bagus, tetapi senaman yang berpanjangan dapat mempengaruhi otot anda. Itulah sebabnya anda meninggalkan gim dengan rasa lelah, letih, dan sakit seluruhnya. Beruntung untuk anda, di situlah protein bermula.

Sifat anabolik protein membantu mengisi tenaga yang habis dan membina semula tisu otot. Ini juga membantu mengurangkan tahap hormon stres seperti kortisol. Gabungan semua faedah ini menjadikan pemulihan selepas bersenam anda mudah dan tidak menyusahkan.

9 fakta hebat mengenai kopi protein dan mengapa ia baik untuk kesihatan

Tingkatkan Pencernaan dengan Protein Coffee

Kopi membebaskan haba yang membantu mengurangkan semula dan memecah protein dalam sekejap. Ini bermakna anda tidak perlu risau tentang masalah pencernaan yang sering dikaitkan dengan pencernaan protein. Lebih khusus lagi, kopi mengurangkan kembung, sembelit atau juga gas.

Dengan mengatakan bahawa, kopi protein kemudiannya akan ditangani oleh jus pencernaan di saluran gastrointestinal tanpa masalah. Ini membawa kepada penyerapan nutrien, asid amino, dan kafein dengan cepat, menyuntikkan tenaga segera.

Ia tidak berhenti di situ. Kafein juga meningkatkan kadar metabolisme anda, yang diterjemahkan kepada pemecahan molekul protein yang lebih cepat dan penghantaran bahan bakar yang lebih cepat ke otot. Seluruhnya berfungsi seperti daya tarikan.

Tingkatkan Kesihatan Jantung Anda

Mengawasi kesihatan ticker anda adalah penting, terutama ketika anda berusaha menurunkan berat badan. Anda akan gembira mengetahui bahawa pengambilan kopi protein sangat baik untuk kesihatan kardiovaskular anda.

Kafein boleh membantu mengurangkan risiko terkena strok, serangan jantung, dan keadaan kardiovaskular yang lain. Kajian menunjukkan bahawa pengambilan 54 gram protein whey setiap hari dapat menurunkan kolesterol LDL, yang merupakan penyebab utama serangan jantung dan strok.

Kopi protein juga membekalkan protein “membina” yang siap digunakan untuk membina semula dan menguatkan otot jantung. Kopi juga mengandungi antioksidan, mikronutrien yang membantu mengekang keradangan, salah satu faktor risiko yang paling biasa untuk masalah jantung.

Tingkatkan Tahap Adrenalin untuk Meningkatkan Sistem Imun Anda

Kita semua memerlukan gegaran adrenalin sekali-sekala. Kopi protein memainkan peranan penting dalam meningkatkan pengeluaran adrenalin, hormon yang sering dikaitkan dengan keadaan flight-or-fight.

Kebetulan hormon ini juga dapat meningkatkan sistem imun anda. Jangan lupa bahawa kopi protein juga meningkatkan tidur melalui melatonin. Serbuk protein juga membantu mengurangkan hormon stres, yang seterusnya meningkatkan fungsi sel T.

Sel-T adalah bahagian besar sistem imun badan. Mereka tidak dapat bertindak balas dengan baik terhadap gangguan apabila terdapat tahap hormon stres yang tinggi.

Healthy Vanilla Coffee Protein Shake Recipe, Frappuccino Swap | Hungry Girl

Mulakan hari dengan cara yang betul dengan kopi protein

Kopi protein adalah apa yang diresepkan oleh doktor bagi mereka yang ingin melakukan dua perkara dalam satu masa. Dengan kopi protein premium Maine Roast, anda akan mendapat pengambilan protein harian yang disyorkan, dan menikmati rasa kopi yang hebat. Anda boleh mengambilnya sebagai ais, sebagai mocha latte atau karamel frappé!

Mengenai Maine Roast: Protein Coffee adalah cara terbaik untuk memulakan hari anda. Maine Roast Protein Coffee ditambah dengan 15g protein dan ia mempunyai banyak kafein sebagai sajian espresso berganda. Dengan hanya satu gram gula dan kurang daripada 100 kalori setiap hidangan. Jimat masa dan wang hari ini.

Sumber :
www.medicaldaily.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here