25.8 C
Kuala Lumpur
July 21, 2019
Home Blog
Natasha yang mengenali Faziani lebih 12 tahun dimaklumkan kejadian berlaku kira-kira pukul 11 pagi Sabtu waktu Malaysia.
Kemelut rumahtangga pendakwah muda program realiti Pencetus Ummah, PU Abu Sufyan dan isterinya Ain 'Afini Latif menemui jalan nokhtah apabila Mahkamah Rendah Syariah Klang memutuskan lafaz talak yang dibuat oleh lelaki itu menerusi aplikasi WhatsApp pada 13 Mac lalu adalah tidak sah.
Bukan sakit mata. Pergi jumpa doktor tanya sakit tak. Tak sakit. Mata ada tahi tak? Tak ada. Mata gatal-gatal tak? Tak ada. Doktor bagi ubat je. Tak berkesan ubat doktor. Mata still merah macam hantu raya. Pergi jumpa ustazah, Allahu, badan aku jin keluar masuk. Badan aku lemah. Mata merah sebab jin keluar masuk dalam badan. Ustazah cakap jin sudah...
Tindakan remaja itu dilihat agak keterlaluan terhadap orang dewasa sehingga menimbulkan perasaan tidak puas hati dan marah dalam kalangan ahli keluarga serta penduduk kampung.
Tidak dinafikan bagi seorang wanita apatah lagi bergelar seorang isteri dan ibu adakalanya rasa ‘down’ dengan kehidupan.Jiwa rasa gelisah, lemah, tak bermaya, mudah marah, murung dan sebagainya tanpa diketahui puncanya. Menurut Puan Normaliza Mahadi yang merupakan seorang kaunselor, kadangkala perasaan down ini sebenarnya datang dari persekitaran dan kehidupan yang serabut. Ada 15 perkara yang boleh diubah sekaligus menjadikan kehidupan ke...

Most Popular