26.8 C
Kuala Lumpur
June 4, 2020

Pendidikan

Peringatan besar buat para pekerja di dunia ini !!Sekiranya telah masuk waktu solat, BERHENTI BUAT KERJA seketika !!BERHENTI BUAT KERJA seketika !!Fokuskan tumpuan anda untuk laksanakan Solat !!“Tapi aku busy, aku kena siapkan kerja dulu ! kalau tak siap, macam mana nak dapat rezeki untuk sara family aku? Lagipun,banyak masa lagi.. nanti aku solatlah..”Sampai hati anda mengeluarkan kata-kata sebegitu!!Anda...
Islam merupakan agama yang menyeluruh, sempurna dan menyelesaikan segala masalah manusia. Maka bagaimana mungkin setiap masalah yang kita hadapi tidak dapat diatasi mengikut cara Islam. Sebuah hadis daripada riwayat Muslim menerusi Abu Zubair, daripada Jabir bin Abdullah, daripada Nabi Muhammad S.A.W bahawa baginda bersabda yang bermaksud:“ Setiap penyakit pasti ada penawarnya. Jika ubat sudah bertepatan dengan penyakit, penyakit itu...
Jadi lelaki-lelaki yang bajet macho di luar sana, kau hanya akan terserlah kehenseman apabila dengar je azan kau terus solat sunat di rumah dan susun langkah ke masjid untuk berjemaah fardhu. Macam tu baru hensem terlebih Bro.Semua orang pun tau solat berjemaah tu pahalanya kali 27 banding dengan solat sesorang . Tapi tak semua ambil tau kelebihan solat...
ANTARA tanda penghormatan dan rasa kecintaan kepada Rasulullah SAW ialah melalui membaca selawat. Semakin banyak selawat dilafaz semakin besar fadilat dan ganjaran pahalanya di sisi Allah SWT. Kita seharusnya selalu membaca selawat dan jangan menunggu ketika tibanya musim Maulidur Rasul barulah hendak mempergiatkan bacaan itu.Sebenarnya, bukan manusia mukmin saja yang rindu dan cintakan Rasulullah SAW, kerana jika rajin menyusuri...
Penganut agama Buddha ada dua perayaan besar, perayaan tahun baru iaitu Chinese New Year dan perayaan agama iaity Chap Goh Mei.Perayaan agama seperti Chap Goh Mei haram kita sambut.Apa Itu Chap Goh Mei?Lima belas hari selepas Tahun Baru Cina merupakan hari Chap Goh Mei. Ianya disambut sebagai menandakan berakhirnya perayaan Tahun Baru Cina. Pesta Chap Goh Mei disambut dengan...

Most Popular