26.3 C
Kuala Lumpur
October 21, 2019

Ibu & Bayi

PUNCAK KEBODOHAN. Harini ada yang minta semua sekolah tahfiz ditutup kerana kes adik thaqif. Ini lah jenis pemikiran yang terhasil dari otak manusia yg telah mencapai puncak kebodohan dirinya sndri. Orang eksiden mati, tutup jalan? Orang mati lemas, timbus sungai? Gula penyebab kencing manis, tutup kilang? Rumah terbakar, haram kan pengunaan gas? Sedang rumah judi dan rumah urut telah bnyak 'membunuh' rumah tangga, akhlak dan...
Menjadi anak perempuan yang pertama dalam sebuah keluarga, tentunya berat tanggung jawabnya. Selain bertindak sebagai tulang belakang keluarga, anak pertama juga lahir dengan sifat tegas dan mampu berdikari. Tidak ada siapa yang tahu bagaimana laluan perjuangannya yang terlihat hebat dan lurus tanpa laluan berliku, namun sebenarnya ada kala menitiskan air matanya sendirian. Dia bertatih berusaha melawan keterbatasan, bersikap tabah mengharungi untung nasib...
Assalamualaikum, Bismillahirrahmanirrahim... Pada Oktober 2015, berat mula saya actually 107kg. Pada masa itu saya sudah berniat untuk mengerjakan umrah ke dua pada Feb 2016. Hubby pun dah perli, dulu masa umur 30 tahun, berat baru awal 60kg. Senang nak buat ibadah, Sekarang ni boleh ke? Dah tu selalu sakit (asthma) dan dapat penyakit baru, iaitu Hypertension tahap 2 (high BP) dan...
Kali ini admin nak kongsikan contoh resume yang agak baik. Ianya ringkas iaitu 2 helain/mukasurat sahaja, tapi resume ini begitu padat sehingga memukau seorang Engineer. Ceritanya, seorang pemuda ini telah mengirimkan resume nya kepada sebuah firm untuk memohon jawatan engineer. Tetapi malangnya firm tersebut tidak membuat pengambilan pekerja baru. So, tuan punya firm ini telah berkongsi resume pemuda ini di...
ASTRO mmg banyak hidden charge dia. Berlaku kat diri sendiri masa nak terminate. Lps call customer servis, mereka kata kalau nak terminate, kena sebulan notis sebagaimana dlm agreement. Spontan aku cakap, takde dlm agreement & tanya tu klausa berapa? Dia tak boleh jawab & tak tahu. Bila ditanya saya nak terminate hari ni jugak, apa yg perlu dibuat? Katanya...

Most Popular