15341539-gout-stalk-flower
Gambar Hiasan

Apakah Penyakit Gout?

Untuk pengetahuan anda, penyakit gout adalah merupakan penyakit yang biasanya dihidapi oleh lelaki. Macamanapun, perempuan yang sudah melalui putus haid ataupun menopause juga mempunyai risiko untuk mendapat penyakit Gout ini walaupun risiko tersebut  tidaklah sebesar kaum lelaki.

Apakah faktor yang menyebabkan gout

Penyakit Gout biasanya berlaku akibat daripada dua faktor iaitu asid urik berlebihan dalam badan dan kedua asid urik yang tidak dibuang secara berkesan dalam badan.Asid urik yang berlebihan akan menyebabkan ia membentuk jarum-jarum kristal pada sendi sendi dan sakit serta ia mungkin juga akan terbentuk pada tempat lain. Akhirnya juga mungkin boleh menyebabkan batu karang dalam buah pinggang.

Faktor Utama yang menyebabkan gout :

1.    Asid uric berlebihan dalam badan

2.    Asid urik tidak dibuang dengan berkesan dalam badan.

Penawar sejenis bunga ini mampu mengatasi masalah gout dengan fokus kepada dua faktor di atas dengan :

1.    Mengeluarkan asid urik berlebihan dari badan melalui air kencing

2.    Membanyakkan pengeluaran air kencing untuk mempercepatkan proses pengeluaranasid urik

Tanda-tanda penyakit gout menyerang

1.    Sakit sendi yang datang secara tiba-tiba terutamanya pada bahagian ibu jari kaki, lutut dan pergelangan kaki.

2.    Sendi membengkak, kaku serta menjadi panas dan merah secara serta merta bila disentuh dan menyebabkan pesakit menjadi demam.

3.    Benjolan akan timbul dekat sendi serta cuping telinga yang disebabkan oleh timbunan asid urid yang mungkin kelihatan seperti kapur.

Gambar Hiasan

Faktor risiko untuk mendapat penyakit gout

•    Jantina – Secara umumnya, lelaki lebih berisiko mendapat Gout pada kadar 90 peratus kes yang dilaporkan.

•    Gaya hidup – Individu yang banyak minum minuman keras terutama bir dikatakan lebih berisiko mendapat gout.

•    Obesiti – Terutama bagi individu yang mempunyai berat badan lebih 66 kilogram daripada berat badan normal.

•    Penyakit, keadaan kesihatan dan ubat Sesetengah penyakit seperti tekanan darah tinggi yang tidak dikawal, diabetes, hiperdislipidemia (paras lemak dan kolesterol yang tinggi) dan arteriosklerosis (penyempitan salur darah) juga boleh menyebabkan Individu yang menjalani pembedahan mendapat sakit tenat secara tiba-tiba dan terlantar lama juga boleh mengalami peningkatan asid urik dalam badannya. Malah, ubat mengawal tekanan darah dan kemoterapi juga dikenal pasti boleh meningkatkan paras asid urik dalam badan pesakit.

•    Genetik – Kajian mendapati satu daripada empat pesakit datang daripada keluarga yang ada masalah Gout.

•    Umur –  Gout menyerang pesakit tua tetapi kini banyak kes membabitkan pesakit berumur 30 hingga 50 tahun. Manakala bagi wanita, kebanyakan kes bermula Selepas umur putus haid.

Gout_foot_treatment_rawatan_simptoms
Gambar Hiasan

Subhanallah, Alhamdulillah, Allahuakbar! Dengan izin Allah swt. Kami telah temui satu penawar hebat penyembuh masalah gout. Penawar ini kami perolehi daripada penduduk orang-orang Asli di Gua Musang, Kelantan. Ia merupakan penawar yang sangat berkesan diambil daripada sejenis bunga yang berada di tengah-tengah hutan tebal.

Allhamdulillah bunga-bunga ini telahpun kami proses dalam bentuk kapsul dan diisikan dalam botol kaca yang gelap bagi mengelak ianya rosak akibat terkena cahaya matahari.

Lihat Gambar Botol & Kapsul Penawar Gout ini

Botol
Botol
Sila dapatkan segera ubat ini. Samalah juga dengan perkataan-perkataan saya sebelum ini, saya tidak mampu untuk meyakinkan anda dengan ayat-ayat yang hanya manis di bibir tentang keberkesanan ubat ini. Ia hanyalah ubat tradisional kampung yang sudah digunakan dan diakui oleh doktor-doktor di klinik sendiri. Cukuplah dengan beribu-beribu pelanggan seperti penawar resdung dan buasir kami yang memberi respon positif.

TESTIMONI TERKUMPUL

IMG00167-20130518-2230
Testimoni 1
IMG00166-20130518-2229
Testimoni 2
IMG00168-20130518-2233
Testimoni 3
IMG_00000066
Testimoni 4

Insya Allah testimoni-testimoni yang akan datang akan kami paparkan.

Jika berminat boleh hubungi Pn. Yati 012 932 6011 atau Haji Din 017 915 9737.

Sumber: Herba Warisan Islam

17 COMMENTS

  1. boleh saya tahu nama saintifik atau nama tempatan bunga tersebut? sekadar nk mengenal pasti bahan aktif yang merawat gout itu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here